3 februari 2021I.AMDIGITALShare:

Gemeente Hengelo en I.AMDIGITAL

Muriel Serrurier Schepper is bij de Gemeente Hengelo Programmamanager datagedreven sturing. Zij initieert en begeleidt dataprojecten binnen de gemeente, en vergroot de datageletterdheid binnen de organisatie. Projecten binnen de gemeente Hengelo zijn bijvoorbeeld het opzetten van dashboards voor werk & inkomen, WMO/Jeugd en kanaalgebruik KCC/Webteam. Haar aanpak:
“Ik focus me initieel op de managers en medewerkers die écht met data aan de slag willen, zodat de kans op succes groter wordt. We geven lunch-workshops over data onderwerpen, zijn er filmpjes gemaakt waarin medewerkers aan het woord zijn. Er wordt er uitgelegd wat data is, wat je met data in je werk doet, en waarom datakwaliteit zo belangrijk is. Verder hebben we een datagame, en volgen medewerkers de e-learning van I.AMDIGITAL, wat een mooie schaalbare manier is om de kennis over data en datagedreven werken te vergroten. Dit leidt vervolgens weer tot nieuw enthousiasme en zo ontstaat een vliegwiel”.

Medewerkers die de e-learning van I.AMDIGITAL hebben doorlopen zijn enthousiast:

Mijn ervaring met de e-learning I.amdigital is positief. Ik heb veel informatie en kennis gekregen over de digitale wereld en de mogelijkheden die er zijn. De combinatie van tekst en filmpjes en het beantwoorden van vragen maakt het geheel compleet. Vanuit I.amdigital heb je de mogelijkheid om nog meer kennis en informatie op te doen van bestaande websites, filmpjes en andere e-learnings. Er liggen veel nieuwe mogelijkheden om oplossingen te bedenken voor zaken die op dit moment spelen in ons werk”. – Ondernemers adviseur gemeente Hengelo.

Ik vond de e-learning ontzettend leuk en verfrissend. De manier van aanbieden van de stof was erg leuk en afwisselend, mijn complimenten! Ik vond het jammer dat het klaar was, ook al was het voor mij veel herhaling. Maar ook dat is prima. Goed opgezet dus!”   I-adviseur gemeente Hengelo