21 juni 2021I.AMDIGITALShare:

Digitale transformatie voor de fiscalist

I.AMDIGITAL heeft samen met het Register Belastingadviseurs en Wolters Kluwer Legal & Regulatory (LR) een leerlijn ontwikkelt: ‘Digitale transformatie en tax & technology voor de fiscalist’ om fiscalisten voor te bereiden op de digitale toekomst.

De manier waarop de belastingadviseur werkt verandert. Door hoge werkdruk, veranderende klantbehoefte en complexere wetgeving wordt het gebruik van slimme online ­­­systemen en software steeds belangrijker. Het Register Belastingadviseurs (RB), de beroepsvereniging van belastingadviseurs actief voor het mkb, erkent dit belang, en raadt bijscholing op dit onderwerp aan voor fiscale professionals. Het RB is de grootste beroepsvereniging van belastingadviseurs voor het MKB en heeft circa 6700 leden.

Leerlijn ‘Digitale transformatie en tax & technology voor de fiscalist’

Het programma van de leerlijn is ontwikkeld met I.AMDIGITAL, om ook fiscalisten klaar te stomen voor de digitale transformatie. De leerlijn gaat in op de technologische ontwikkelingen in de fiscale adviespraktijk en bestaat uit vier onderdelen:

  • Een online scan, waarmee wordt vastgesteld op welk digitaal niveau je staat.
  • Een landelijke studiebijeenkomst over technologische ontwikkelingen in relatie tot de fiscale adviespraktijk.
  • Acht uur aan e-learning modules, die ingaan op fiscale casuïstiek en innovaties, algemene technologische innovaties zoals AI en blockchain, data-gedreven werken, digitale veiligheid en het belang van ethiek.
  • Bootcamps, waarin deelnemers, onder leiding van een expert, de opgedane kennis in praktijk brengen door een casus uit te werken.

Het programma start in het najaar van 2021, en er zullen PE (Permanente Educatie) punten aan gekoppeld worden.

Lees hier het hele bericht.